Протестиращи са разпънали палатки на площад Франция в центъра на столицата

...
Протестиращи са разпънали палатки на площад Франция в центъра на столицата
Коментари Харесай

Опозицията блокира столицата на Армения

Протестиращи са разпънали палатки на площад " Франция " в центъра на столицата на Армения - Ереван.

В рамките на оповестените от опозицията акции на гражданско неподчинение е парализирано придвижването в центъра на арменската столица, а полицията задържа стачкуващи.

Главните булеварди и улици в центъра на арменската столица са блокирани, заяви сътрудник на " Интерфакс " в понеделник. Блокирани са улици с барикади от пейки и кофи за отпадък.

От време на време полицията съумява да ги отблокира, като задържа протестиращите, само че улиците биват още веднъж са блокирани от нови групи деятели. Полицията е задържала около 200 стачкуващи. " До момента са арестувани 189 души по обвинявания в непокорство на законните претенции на полицията ", съобщи пред Интерфакс представителят на полицията Едгар Яноян.

Опозицията упорства за оставката на министър-председателя Никол Пашинян.

Вчера арменската съпротива разгласи денонощни митинги. Протестите започнаха с огромен протест на опозицията точно там, управителен от Ишхан Сагателян, заместник-председател на арменския парламент и член на партията " Дашнакцутюн ".

В събота един от водачите на опозицията, началник на партия " Отечество " и някогашен шеф на Службата за национална сигурност Артур Ванецан съобщи, че всички опозиционни сили са обединени около настояването за оставката на министър-председателя на Армения Никол Пашинян. Според Ванецан, откакто опозицията пристигна на власт, ще бъдат подхванати ограничения за спиране на процеса на едностранни отстъпки на Азербайджан и за задълбочаване на връзките с Русия. Той съобщи също, че въпросът за статута на Нагорни Карабах би трябвало да остане в дневния ред.

От 17 април насам в Ереван всекидневно се организират антиправителствени манифестации, шествия и митинги. Новата вълна от митинги в Армения стартира след реч на Пашинян в Народното събрание на 14 април, в която той изиска смяна в политиките по отношение на статута на Карабах " - " да се снижи летвата " и да се реализира спокойно съглашение с Азербайджан.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР